Το πριγκιπικό ζεύγος της Αυστρίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης στο Δημαρχείο Παλλήνης

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και τιμητική επίσκεψη δέχτηκε χθες, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης. Στο Δημαρχείο και στις πόλεις μας βρέθηκαν οι Αυτές Υψηλότητες Sandor και Herta Margarete των Αψβούργων, Αρχιδούκες της Αυστρίας, Πρίγκιπες της Ουγγαρίας και Πρίγκιπες της Τοσκάνης. Η πριγκίπισσα Herta Margarete είναι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Flame of Peace, που σκοπό του έχει την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.
Το πριγκιπικό ζεύγος, το οποίο αγαπά ιδιαίτερα τη χώρα μας, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Παλλήνης ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρης Βίτσιος, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μερτύρης, Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης, Φωτεινή Μπαξεβάνη και ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα υγείας του Δήμου, Βίκτωρ Παναγιωτακόπουλος.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δράσεις που πραγματοποιούν σε ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό επίπεδο, με την πρόεδρο του Flame of Peace να ενημερώνει για τις ειδικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο οργανισμός της σε διεθνές επίπεδο. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παλλήνης τους ενημέρωσε αναλυτικά για το σχέδιό του, το οποίο και έχει αρχίσει να υλοποιεί προκειμένου οι δημότες να ζουν σε ένα Δήμο ανθρώπινο και σύγχρονο. Με λίγα λόγια σε μια πόλη «πρότυπο», όπως αξίζει στους δημότες της.
Ανταλλάχτηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και έγινε μια πρώτη συζήτηση για πιθανές κοινές δράσεις μεταξύ του Δήμου Παλλήνης, του Flame of Peace και του δικτύου πόλεων με τις οποίες έχει συνεργασία ο Αυστριακός οργανισμός. Σκοπός του Δημάρχου είναι να μετασχηματίσει τον Δήμο Παλλήνης σε διεθνές τοπόσημο με βάση την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητά του. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή και το πριγκιπικό ζεύγος της Αυστρίας.
Η συνάντηση στο Δημαρχείο ολοκληρώθηκε σε πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιερό τής Παλληνίδος Αθηνάς για το οποίο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στον Λέοντα της Κάντζας. Επίσης, στον ναό του Αγίου Νικολάου της Κάντζας πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη τής ορθόδοξης γιαγιάς του Υψηλοτάτου, μοναχής ηγουμένης Αλεξάνδρας, πρώην πριγκίπισσας Ιλιάνα της Ρουμανίας. Η ηγουμένη Αλεξάνδρα ίδρυσε το πρώτο ορθόδοξο γυναικείο μοναστήρι στις ΗΠΑ, την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Έλγουντ της Πενσυλβάνιας.
  
  
  
   
   
   
 
       
 
 
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο