Συνάντηση του Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη με τους εκπροσώπους των Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου

Χρ. Αηδόνης: Απόψε χτύπησε δυνατά η καρδιά του Αθλητισμού στον Δήμο μας

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν όλοι οι εκπρόσωποι αθλητικών Συλλόγων για την πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Αηδόνη, να προσκαλέσει σε ανοιχτό διάλογο όλη την Αθλητική Κοινότητα του Δήμου Παλλήνης, το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του και αφού καλωσόρισε τα Προεδρεία των Συλλόγων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, παρουσίασε το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου που έχει ως πυρήνα την πολυσυμμετοχικότητα και τη διαβούλευση.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως αμέσως παρατηρήθηκαν οι παθογένειες στη λειτουργία του Δήμου και αντιμετωπίζονται αναλόγως, και ιδιαιτέρως όσο αφορά τις θεσμικές συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τις συλλογικότητες και τους φορείς σημείωσε πως αυτές ήδη αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας αυτής της Διοίκησης.

Ο κ. Αηδόνης παρουσίασε τους στόχους της νέας Διοίκησης όσο αφορά τον Αθλητισμό που περιλαμβάνει κυρίαρχα την έναρξη αποκατάστασης των υποδομών που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, τις μελέτες για δημιουργία νέων, την οργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και τη δημιουργία πολιτικών και δράσεων ενημέρωσης που αφορούν στην υιοθέτηση της ήπιας σωματικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητα των δημοτών.

Ακόμη ο Δήμαρχος τόνισε πως η νέα Δημοτική Αρχή και ο ίδιος προσωπικά, δεδομένης και της μακράς εμπειρίας του στον τομέα του Αθλητισμού, θα είναι πάντα ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες που προάγουν το νέο αθλητικό προφίλ του Δήμου και δίνουν διέξοδο στη νεολαία αλλά και στους πολίτες όλων των ηλικιών για «αθλητικές ευκαιρίες» που βελτιώνουν το επίπεδο διαβίωσης.

Αυτή η συνάντηση είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του Δήμου Παλλήνης, ήταν η διαπίστωση όλων των εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων, που πήραν τον λόγο, και που αφενός παρουσίασαν τις δραστηριότητές και τον προγραμματισμό τους, και αφετέρου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όλοι παρατήρησαν πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή απείχε από την καθημερινότητά τους και λειτουργούσαν σε καθεστώς αποκλεισμού. Επίσης τόνισαν πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάσταση των αθλητικών υποδομών και στις συνθήκες που αθλούνται τα μέλη των σωματείων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει πιθανότητα τραυματισμών.

Με την ευκαιρία της πρόσκλησης στο Δημαρχείο από τον Χρήστο Αηδόνη, οι Αθλητικοί Σύλλογοι, είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν για πρώτη φορά μεταξύ τους, γεγονός που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του Δήμου, και χαρακτηριστικά ανέφερε στο κλείσιμό του ο Δήμαρχος: «Απόψε χτύπησε δυνατά η καρδιά του Αθλητισμού στον Δήμο μας!».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού  Θάνο Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Κοινότητας Ανθούσας Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης,  ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κοινότητας Παλλήνης Παναγιώτης Μερτύρης, ο Αντιδήμαρχος ΚΑΠΗ-ΚΕΠ-Κοιμητηρίων και Κοινότητας Γέρακα Δημήτρης Καρκούλιας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Οικογένειας Φιλίτσα Δασκαλάκη.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο