Στην ξεχωριστή ποδηλατοβόλτα και κοπή πίτας του Ποδηλατικού Συλλόγου Γέρακα, ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024

Χρ. Αηδόνης: «Το ποδήλατο πρέπει να γίνει μέσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας»

Στην πρόσκληση του Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα – ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ, για εκκίνηση της ποδηλατοβόλτας από το Δημαρχείο της πόλης, με αφορμή την εκδήλωσή τους για κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος που παρουσιάζει πλούσια αθλητική δραστηριότητα με πολλές διακρίσεις και εκατοντάδες μέλη, προσεκλήθη από τον Δήμαρχο της πόλης Χρήστο Αηδόνη να πραγματοποιήσει την εκκίνηση της ποδηλατοβόλτας από το Δημαρχείο της πόλης ως μία συμβολική κίνηση για τον νέο Δήμο Παλλήνης που πριν είκοσι ημέρες ξεκίνησε την πορεία του και που ανάμεσα στα άλλα πολλά, θα πρέπει να εισάγει και ένα σύγχρονο τρόπο διαβίωσης.

Ο Χρήστος Αηδόνης και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής συμμετείχαν σε αυτή την βόλτα που είχε κατάληξη την έδρα του Συλλόγου, όπου και κόπηκε η παραδοσιακή πίτα.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον ιδρυτή και «ψυχή» του Συλλόγου Χρήστο Μακρυγιάννη και τους συνεργάτες προπονητές, για την εξαιρετική 18χρονη διαδρομή και επιδόσεις που τον καθιστούν σήμερα ως πρότυπο ποδηλατικού Σωματείου όχι μόνο στην Ανατολική Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα. «Η δουλειά που γίνεται εδώ», σημείωσε ο Χρήστος Αηδόνης, είναι ουσιαστική και δεν είναι μόνο αθλητική αλλά και παιδαγωγική. Καλλιεργείται ένα φυτώριο παιδιών και νέων που μυούνται στα αθλητικά ιδεώδη, και το ευ αγωνίζεσθαι. Επιπλέον δημιουργείται μία συλλογική κουλτούρα για έναν άλλο τρόπο ζωής που σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ανέφερε ενδεικτικά ο Δήμαρχος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του προς τα μέλη της ποδηλατικής κοινότητας και των οικογενειών τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ποδήλατο πρέπει να γίνει μέσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας! Και αυτό θα πραγματοποιηθεί μετατρέποντας τις 3 κοινότητές μας, σε τόπους φιλικούς για τον πεζό και το ποδήλατο και φυσικά ασφαλείς για όλους τους τύπους των μετακινήσεων. Δεν είναι εύκολο, όμως έχουμε την εντολή να κάνουμε τον Δήμο μας ευπρεπή, σύγχρονο και ανθρώπινο και θα το καταφέρουμε!».

Στην ποδηλατική εκδήλωση, το παρών από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής έδωσαν ακόμη: Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θάνος Οικονόμου, ο  Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη Νίκος Κούτρας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Δήμος,  η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού & Ιστορικής Ανάδειξης της πόλης Θεοδώρα Σιάρκου και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γέρακα Ανδριανή Βούξινου.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο