ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

"Σχολεια εν δρασει" - Ξεκινα ο 6ος Σχολικος Μαραθωνιος Ανακυκλωσης του Δημου Παλληνης

                Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Σχολεία εν δράσει" - Ξεκινά ο 6ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης

-  Την Παρασκευή η τελετή έναρξης και οι βραβεύσεις σχολείων για την περσινή δράση

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Παλλήνης υλοποιεί, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για την ανακύκλωση,  στο πλαίσιο της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας Followgreen.

Φέτος, δίνουμε ενεργά το παρόν στην προσπάθεια για περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης (και την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης βάσει του νόμου 4736/2020) και οργανώνουμε  τη νέα σχολική χρονιά δράση με τίτλο «Πλαστικά μιας χρήσης! Πως θα γλυτώσω από τον ¨εθισμό¨ τους» .

Η τελετή έναρξης του 6ου Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 – 11.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οινοποιείο Πέτρου», στην Παλλήνη. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν σχετικά  δρώμενα-βίντεο, με το παραπάνω θέμα, από το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα και το 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης. Η δράση θα καταλήξει την Άνοιξη του 2022, σε ένα φεστιβάλ φωτογραφίας-ζωγραφικής. 

Την ίδια μέρα, ο Δήμος Παλλήνης θα βραβεύσει τα σχολεία που συμμετείχαν, (27 της Πρωτοβάθμιας και 13 της Δευτεροβάθμιας), τη δύσκολη χρονιά που μας πέρασε, στον 5ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Τα πρώτα σχολεία θα λάβουν από ένα δώρο για τη σχολική τους μονάδα και όλα θα λάβουν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, για όποιον επιθυμεί και μπορεί,  θα ακολουθήσει  συζήτηση για προτάσεις – ιδέες δράσεων ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

•         Θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας δημόσιας υγείας

•         Απαραίτητη η χρήση μάσκας

•         Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του Οινοποιείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

•         Η στάθμευση των οχημάτων, μπορεί να γίνει εύκολα στο προαύλιο του εσπερινού Λυκείου Παλλήνης,

 

 Πληροφορίες

Followgreen Δήμου Παλλήνης, 213 0436298, info@followgreen.gr.

Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης, Καλλιόπη Ζινέλη, 6974020778, zinelipopi@yahoo.gr

 

                  

Από το Γραφείο Τύπου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ