ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Ενημερωτικη Ημεριδα “ Ο Σακχαρωδης διαβητης στη ζωη μας”

To Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη διοργάνωσε την Τρίτη 13/11/2018 δράση ενημερωτικού και προληπτικού χαρακτήρα. Η Αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανθούσας γέμισε ασφυκτικά με κόσμο, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του κοινού σχετικά με την νόσο που εξαπλώνεται πλέον ανησυχητικά και μας αφορά όλους.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το διαβήτη μας δίνει την αφορμή να διαπιστώσουμε, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως και από 100 εκατομμύρια ασθενείς που είχαν καταγραφεί πριν 10 χρόνια έφτασαν τα 300, όπως ανέφερε στην ομιλία της η Εθελόντρια του Κοινωνικού Ιατρείου Παλλήνης, Ιατρός Ενδοκρινολόγος Κα Χρυσάνθη Ρομποτή.

Για την ανάσχεση της αλματώδους αύξησης και τον περιορισμό των συνεπειών από την μη έγκαιρη διάγνωση, τονίστηκε από την ομιλήτρια αλλά και από τον παρευρισκόμενο Ιατρό Καρδιολόγο και εθελοντή του Κοινωνικού Ιατρείου Παλλήνης, κο Γεώργιο Μερτζάνο η σημασία του προληπτικού ελέγχου σε ομάδες πληθυσμού που δεν νοσούν, όπως οι μετρήσεις σακχάρου και χοληστερίνης που πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 1000 κατοίκους, την χρονιά που διανύουμε από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Παλλήνης. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της κας Ρομποτη στην οικονομική διάσταση-επιβάρυνση που προκύπτει ατομικά και δημοσιονομικά από την επιδημία της εξάπλωσης του Διαβήτη τύπου 2.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος, αφού ευχαρίστησε την Κα Ρομποτή για την διαρκή- πολυετή προσφορά της στο Κοινωνικό Δημοτικό Ιατρείο και την ευγενική της συμμετοχή στην ημερίδα ενημέρωσης, αναφέρθηκε στην σημασία της πειθαρχίας των ασθενών στις συστάσεις των ειδικών τόσο στην ιατρική όσο και στην διατροφική πλευρά της αντιμετώπισης της νόσου.

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Κα Καλλιόπη Ζινέλη ενημέρωσε για το πρόγραμμα του Δήμου Παλλήνης «Α…ΜΠΑ» (Αναζήτησε-Μάθε-Πρόλαβε-Αντιμετώπισε) σύμφωνα με το οποίο έχουν σχεδιαστεί και θα ακολουθήσουν ημερίδες ενημέρωσης για θέματα ενδιαφέροντος των δημοτών και πρόληψης στο χώρο της υγείας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και με εθελοντές Ιατρούς, στις «γειτονιές του Δήμου» σε συνεργασία με φορείς, και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των πολιτών . Στο παραπάνω πλαίσιο ήταν και η ημερίδα που ανέπτυξε θέματα σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, κατά την οποία ο σχεδιασμός και η ανταπόκριση του Δήμου ήρθε να συναντήσει το αίτημα κατοίκων και φορέων της πόλης της Ανθούσας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία συνέβαλλαν εποικοδομητικά στην εξέλιξη της συζήτησης, η οποία ακολούθησε την παρουσίαση με αρκετές ερωτήσεις από το ακροατήριο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ