ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ... αρκει να διαγνωσθει εγκαιρα

Ο καρκίνος μπορεί να είναι ιάσιμος αν εντοπιστεί νωρίς.

Μην επαναπαύεστε μόνο στη τύχη σας.

Η πρόληψη είναι το κλειδί…

 

Ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Συνολικά εξετάστηκαν εντελώς δωρεάν 500 γυναίκες διενεργώντας τεστ Παπανικολάου και μαστογραφικό έλεγχο.

Ο Δήμος Παλλήνης θέλοντας να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες ότι η πρόληψη – πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου μπορεί να σώσει ζωές διεκδίκησε και κατάφερε να ενταχθεί με επιτυχία στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Ο πληθυσμιακός έλεγχος στις γυναίκες του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε σε ειδικές και πλήρως εξοπλισμένες αυτοκίνητες μονάδες του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και διήρκησε από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο του 2018, συνεχίστηκε δε, λόγω της αυξημένης προσέλευσης, από τον Σεπτέμβρη έως και τον Οκτώβριο του 2018.

Οι γυναίκες των οποίων η διάγνωση των μαστογραφιών ήταν φυσιολογικές ενημερώθηκαν με προσωπική επιστολή, ενώ γυναίκες με μαστογραφικά ευρήματα κλήθηκαν για κλινική εξέταση, περαιτέρω διερεύνηση και τυχόν πραγματοποίηση συμπληρωματικών εξετάσεων στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας εντελώς δωρεάν. Αντίστοιχα οι γυναίκες με φυσιολογικά αποτέλεσμα κολποτραχηλικού επιχρίσματος ειδοποιήθηκαν με επιστολή και οι γυναίκες των οποίων τα ευρήματα ήταν ύποπτα ενημερώθηκαν και τους προτάθηκε να επισκεφτούν το γυναικολόγο τους για περαιτέρω έλεγχο.

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Κα Καλλιόπη Ζινέλη δήλωσε ότι ο Δήμος Παλλήνης, έχοντας την πεποίθηση πως η πρόληψη πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για το όφελος των δημοτών του, στηρίζοντας πληθυσμιακές ομάδες που λόγω προκαταλήψεων, κοινωνικών δυσκολιών και οικονομικών προβλημάτων αδυνατούν να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους.

Ο Δήμαρχος Παλληνης κος Αθανάσιος Ζούτσος συνεχάρει όλους τους εμπλεκόμενους για την άρτια διοργάνωση του προγράμματος και ευχαρίστησε το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την υποδειγματική συνεργασία που υπήρξε.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ... αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ