ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Διαδραστικη εκδηλωση Α΄ Βοηθειων – ΚΑΡΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδραστική εκδήλωση «Δωρεάν εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – CPR», που πραγματοποίησε ο Δήμος Παλλήνης, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για θεματικές ενότητες όπως, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, ξένο σώμα στο λάρυγγα - πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, ηλίαση και υποθερμία.

Το ζωηρό ενδιαφέρον που υπήρχε από τους συμμετέχοντες γονείς και εκπαιδευτικούς, οδήγησε στην παράταση της εκδήλωσης, μιας ώρας πέραν της προγραμματισμένης.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή των Δημοτών στη συγκεκριμένη δράση και επεσήμανε την μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογα προγράμματα στην καθημερινή μας ζωή και ιδιαίτερα στη σχολική κοινότητα.

Από πλευράς της η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Πόπη Ζινέλη τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του τμήματος Δημόσιας Υγείας με τους συντελεστές του προγράμματος που εργάστηκαν με επιμέλεια και συντονισμό για την οργάνωση και την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Χαρακτηριστική είναι η ευχαριστήρια επιστολή που στάλθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα:

"Ο Διευθυντής, η υποδιευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα σας ευχαριστούν για το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλλήνης με περιεχόμενο τις πρώτες βοήθειες και την ΚΑΡΠΑ. Η βιωματική προσέγγιση στο θέμα αυτό ήταν πολύ ενημερωτική και διαφωτιστική ιδιαίτερα για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες βιωματικές συναντήσεις..." 

Σχετικές αναρτήσεις:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=168159527150720&id=100018700211754

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ