ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

«Ημερες Προληψης Διαβητη». Η δραση του Δημου Παλληνης που αγγιξε τα 1000 ατομα!

Το  Πρόγραμμα του Δήμου Παλλήνης “Ημέρες πρόληψης Διαβήτη” έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως επιδημια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Δεν έχει καμιά σχέση με τον εκτενή εργαστηριακό έλεγχο  ασθενών, ούτε με ιατρικές εξετάσεις, πράγμα το οποίο δεν εμπίπτει στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Η μέτρηση του σακχάρου με ηλεκτρονικές συσκευές αυτοελέγχου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου,   δεν αποτελεί ιατρική πράξη, και  λειτουργεί ως αφύπνιση στους πολίτες οι οποίοι στη συνέχεια θα αποτανθούν στους ιατρούς τους.

Μετά από  δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δήμου Παλλήνης, τον Οκτώβριο του 2017  υπήρξε χορηγία ταινιών αυτομέτρησης ζαχάρου και χοληστερίνης και επίδειξης τους, από την Med Trust, με το με αριθμό πρωτοκόλλου 42402/26.10.17 εισερχόμενο έγγραφο.

980 συντοπίτες μας είχαν την δυνατότητα, με ασφάλεια παρουσία των νοσηλευτριών του τμήματος Δημόσιας Υγείας και με την επίβλεψη ειδικευμένης ιατρού εθελοντή των Δημοτικών Ιατρείων,  να ενημερωθούν και να αφυπνιστούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως ο Διαβήτης.

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν, εθελοντική, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου και από όλους δηλώθηκε η θετική τους διαπίστωση για την όλη διοργάνωση. 

Την σημασία της αυτομέτρησης και λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή της, ανέλυσε η κα Χρυσάνθη Ρομποτή, ενδοκρινολόγος, σε συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, και μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο εδώ. Επίσης ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος εκθείασε την επί 5 έτη συνολική δραστηριότητα του τμήματος Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη δράση και μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο εδώ.

Όμοιες  δράσεις έχουν  γίνει και κατά το παρελθόν σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), τα  Δημόσια Νοσοκομεία (Αμαλία Φλέμινγκ-Σισμανόγλειο-Παιδων Πεντέλης). Οι «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη» έχουν υλοποιηθεί αντίστοιχα σε πολλούς  Δήμους της Ελλάδος (με τον Δήμο Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος, στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου, Ξάνθης και Δράμας σε κεντρικά σημεία των πόλεων τους, ενώ είναι προγραμματισμένες στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας, Καρύστου και Λήμνου) υπολογίζεται δε  ότι θα ωφεληθούν πάνω από 8000 άτομα συνολικά. 

Γνωρίζοντας ότι ο σακχαρώδης διαβήτης δεν προκαλεί συμπτώματα στα αρχικά στάδια  και πως η διάγνωση του είναι δυνατή μόνο μέσα από τη διαδικασία του προληπτικού ελέγχου, σκοπός του Δήμου Παλλήνης παραμένει πάντα  η ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των πολιτών και παράλληλα η στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου μας, θεωρώντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις είναι προς όφελος και των ιδίων, αλλά και της κοινωνίας στην οποία οι ίδιοι διαβιούν και εργάζονται.

Είναι θλιβερό, να διαπιστώνει κάθε σκεπτόμενος πολίτης, ότι στο πλαίσιο «πολιτικής αντιπαράθεσης»,  συκοφαντούνται  δράσεις και άνθρωποι πέρα από  κάθε όριο ηθικής. Είναι επιβλαβές για την κοινωνική ζωή του Δήμου, μικροπολιτικές σκοπιμότητες να οδηγούν σε συμπεριφορές πολιτικού κανιβαλλισμού με έντονα τα χαρακτηριστικά του Φαρισαϊσμού και της εμπάθειας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ