ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΔΡΑΣ

Ενημέρωση: Συνεχίζεται στα ίδια σημεία η συγκέντρωση αγαθών. Ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση των πλημμυροπαθών με κλινοσκεπάσματα και διπλές κουβέρτες

Γεμάτο από τα αγαθά, που συγκεντρώθηκαν για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας έφτασε στη Μάνδρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, το φορτηγό του Δήμου Παλλήνης με βοήθεια από δύο μικρότερα οχήματα.

Σχολεία, φορείς και δημότες ανταποκρίθηκαν συγκινητικά στο κάλεσμα αλληλεγγύης, που απηύθυνε ο Δήμος Παλλήνης. Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθεί μία εντυπωσιακή ποσότητα αγαθών, που περιλάμβαναν τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, κονσέρβες, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα, χυμούς, είδη ατομικής υγιεινής, κλινοσκεπάσματα κλπ.

Η αποστολή αλληλεγγύης ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Παλλήνη, με προορισμό την Μάνδρα, με επικεφαλής το Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Αθανάσιο Ζούτσο. Την αποστολή συνόδευσαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαξεβάνης, Αλέκος Πυργιώτης, Βασίλης Δημητριάδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωστής Σμέρος.

Η εικόνα, που συναντήσαμε ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστική. Πλατείες, δρόμοι, αυλές, σπίτια και καταστήματα να έχουν καλυφθεί από τόνους λάσπης. Άνθρωποι που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα. Οι ίδιοι άνθρωποι, όμως, με μεγάλα αποθέματα δύναμης αγωνίζονται να ξαναστήσουν τη ζωή τους. Και το κάνουν όλοι μαζί με αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση.

Ο Δήμαρχος Αθαν. Ζούτσος μαζί με την αντιπροσωπεία του Δήμου Παλλήνης, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας με τη Δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη στην οποία εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, καθώς και όλων των Δημοτών. Ο κ. Ζούτσος, υπογράμμισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να συμβάλλει με όποιον τρόπο είναι εφικτό την ενίσχυση της βοήθειας προς τη Μάνδρα, ενώ η κα Κριεκούκη του ζήτησε να διαβιβάσει τις ευχαριστίες της προς όλους τους δημότες για την στήριξη τους.

 

Επίσης, άξια συγχαρητηρίων και ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή των υπαλλήλων του Δήμου Παλλήνης, όπως και των εθελοντών, που έδωσαν κυριολεκτικά όλον τους τον εαυτό για τη συγκέντρωση, τη μεταφορά και την παράδοση των αγαθών στο προορισμό τους. 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΘΩΝ

 

Με βάση τα παραπάνω και τη διαρκή ανάγκη άμεσης βοήθειας, ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζει το κάλεσμα αλληλεγγυής για την ουσιαστική υποστήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Παραμένει ως πρώτη προτεραιότητα η συγκέντρωση εμφιαλωμένου νερού και συσκευασμένων τροφίμων (Κονσέρβες, Κρουασάν, Μπισκότα, Ζυμαρικά, Όσπρια, Γάλα Εβαπορέ, Χυμούς κ.λ.π.), και μετά από την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Μάνδρας – Ειδυλλίας Επίσης, ύστερα από ενημέρωση υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης με κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες (ιδιαίτερα διπλές), σεντόνια, μαξιλάρια κλπ.

Ως σημεία συγκέντρωσης έχουν οριστεί:

1. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης: Έντισον 3, τηλ. 210-6612890,

2.Το ΚΑΠΗ Γέρακα: Εθν. Αντιστάσεως 44, Γέρακας, τηλ. 210-6654259,

3. Το Δημοτικό Κατάστημα ΔΕ Παλλήνης Φειδιππίδου 25 Α, Παλλήνη, τηλ. 213-203-1665

4. Το ΚΑΠΗ Ανθούσας: πλατεία 25ης Μαρτίου, Ανθούσα, τηλ. 210-6031384.

Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, και θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, και ώρες από 08:30 έως 14:30.

Επίσης, αν κάποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να ενισχύσει την συγκέντρωση τροφίμων μετά τις 15:00 μπορεί να τα παραδώσει στη γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Παλλήνης μέχρι τις 21:00 (οδ. Έντισον 3, Παλλήνη, τηλ. 210-6033160).

 

Τέλος, αν κάποιο σχολείο ή φορέας συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα αγαθών και χρειάζεται την αρωγή του Δήμου για τη μεταφορά τους στα σημεία συγκέντρωσης μπορεί να απευθυνθεί στο τηλ. 213-2031-614 (γρ. Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Μπαξεβάνη). 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ