Ένταξη του Δήμου Παλλήνης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για τη δράση «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών»

✅«Διεκδικούμε για το νέο Δήμο Παλλήνης και θωρακίζουμε τις γειτονιές μας».

Η εποχή που ο Δήμος Παλλήνης αδιαφορούσε ή έκλεινε την πόρτα στα χρηματοδοτικά εργαλεία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης μετά την ανακοίνωση της ένταξης της πρότασης του Δήμου Παλλήνης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ» για τη δράση «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».
Ιδιαιτέρως σημειώνει ο κ. Αηδόνης: «Διεκδικούμε και κερδίζουμε το καλύτερο για τις 3 κοινότητές μας. Με αυτό το έργο (έως του ποσού των 336 χιλ ευρώ), μας δίνεται η ευκαιρία να θωρακίσουμε τις πόλεις μας με μία ουσιαστική παρέμβαση, δημιουργώντας αντιπυρική ζώνη περιμετρικά των κατοικιών και πλησίον των δασών.
Δεδομένης της πολύ κακής σύμβασης που παραλάβαμε από την προηγούμενη Διοίκηση που αφορά στους καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων και του ανύπαρκτου μηχανισμού πολιτικής προστασίας στον Δήμο μας, η ένταξή μας στο Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου αποτελεί μία θετική εξέλιξη.
Ο νέος Δήμος Παλλήνης που χτίζουμε καθημερινά, σε πείσμα του παλαιού και του βολεμένου στην ακινησία, θα αποκτήσει και Μέσα και Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που θα προασπίζει την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και το περιβάλλον».
Φωτ. Συνεδρίαση οργάνου για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Παλλήνης.
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο