Βιογραφικό

Ο Χρήστος Αηδόνης γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1963 στον Βώλακα Κάτω Νευροκοπίου του νομού Δράμας και μεγάλωσε στη Μικρόπολη Δράμας. Έχει δυο παιδιά, τη Δανάη (Πολιτικός Μηχανικός) και τον Βαγγέλη (Δικηγόρος) και είναι παντρεμένος με την επιχειρηματία Βιβή Δημητροπούλου που έχει ένα παιδί, τον Παναγιώτη (Δικηγόρος). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980-1984). Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατά τη διάρκειά της ζωής του η αγάπη του για τη μουσική «συναγωνίζεται» με αυτή της πολιτικής.

Πολιτική Διαδρομή

Η πολιτική διαδρομή του Χρήστου Αηδόνη ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία ως μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Μετά τον στρατό στα 26 του χρόνια εκλέχτηκε γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Κυψέλης, της πιο ιστορικής του οργάνωσης και ένα χρόνο μετά μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ της Α? Αθήνας, της οποίας διετέλεσε και γραμματέας. Την ίδια περίοδο συμμετείχε ως αναπληρωτής γραμματέας του τομέα κινητοποιήσεων της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και ως μέλος του τομέα, συνεργάστηκε την περίοδο 1990 -1996 με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκλέχτηκε μέλος της Κ.Ε. το 1999 και από το 2001 -2004 διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής της Κ.Ε. Την περίοδο 2000-2002 υπηρέτησε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ως διευθυντής του υπουργού Χρήστου Παπουτσή.

Διετέλεσε επίσης Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για τη σύνταξη του Κυβερνητικού Προγράμματος του για τον αθλητισμό, το Σεπτέμβριο του 2008.

Ως μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου υπήρξε μέλος της Επιτροπών Μορφωτικών, Οικονομικών, Κοινωνικών και Εσωτερικών και Άμυνας, καθώς και μέλος των Επιτροπών Περιβάλλοντος, Περιφερειών και Έρευνας ? Τεχνολογίας και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.

Το 2004 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής του Ν. Δράμας και συνολικά και διαδοχικά για τις κοινοβουλευτικές περιόδους 2004, 2007, 2009, 2012.

Διατέλεσε κυβερνητικό στέλεχος ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά τα έτη 2010 και 2011.

Καλλιτεχνική διαδρομή

Το 2018 παρουσίασε το πρώτο μουσικό έργο του, σε ποίηση του αείμνηστου Βάσου Λυσαρίδη, με την συμμετοχή των Παντελή Θαλασσινού, Σταμάτη Κόκοτα, Μανώλη Μητσιά, Γιώργου Νταλάρα, Μπάμπη Τσέρτου, Γιώργου Χατζή και Κώστα Χατζηχριστοδούλου. Στη συνέχεια, μαζί με τον Γιώργο Χατζή, δημιούργησε μια μοναδική καινοτομία στο ελληνικό Ραδιόφωνο, την εκπομπή «Μεταξύ σοβαρού και αστείου» και ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί μέσα από την συχνότητα του «Ράδιο Θέμα» έδωσαν τη δυνατότητα σε 500 περίπου νέους στιχουργούς να προβάλουν τη δουλειά και το ταλέντο τους. Εκείνη την περίοδο συνεργάστηκε με μια πλειάδα Ελλήνων κορυφαίων ερμηνευτών μεταξύ των οποίων, Γιάννη Ζουγανέλη, Κατερίνα Κούκα, Δημήτρη Μπάση, Δέσποινα Ολυμπίου, Γιάννη Σαββιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Μπάμπη Τσέρτο κ.α.

Ήδη, έχει ολοκληρώσει τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μικρασιάτισσες Μνήμες», σε ποίηση του Ανδρέα Ανδρουλιδάκη και τη συμμετοχή των Έβελυν Ασουάντ, Φωτεινής Βελεσιώτου, Βίκυς Καρατζόγλου, Κώστα Μακεδόνα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Προδρόμου, Νικόλ Σαραβάκου, Γιώργου και Νίκου Στρατάκη.

Δήμος Παλλήνης

Την άνοιξη του 2023, ο Χρήστος Αηδόνης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συνενώσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις των τριών Κοινοτήτων «Ανθούσα – Γέρακα – Παλλήνη», προκειμένου ο Δήμος Παλλήνης να βγει από το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει κατά τα προηγούμενα χρόνια και έχει κοστίσει σημαντικά στην πρόοδό του. Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλη. Δημιουργείται ο Συνδυασμός «Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη».
Ο Χρήστος Αηδόνης, με σύνθημα «Στις 8 Οκτωβρίου Αλλάζουμε Σελίδα» και έχοντας στο πλευρό του μία πανίσχυρη ομάδα 153 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων, εκλέγεται Δήμαρχος στις 8 Οκτωβρίου 2023, με ποσοστό 47,17%.

Ο Χρήστος Αηδόνης ορκίζεται Δήμαρχος Παλλήνης στις 13 Δεκεμβρίου 2023, σε μία πανηγυρική τελετή. Δεσμεύεται πως η Δημοτική θητεία του θα είναι μία δημιουργική περίοδος, κατά την οποία ο Δήμος Παλλήνης θα ανασάνει και θα αρχίσει να μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο προάστιο με μόνο γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών του.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο