Χρήστος Αηδόνης: Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας, κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Μπαλάνα» της Δ.Ε. Παλλήνης

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024

Ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Παλλήνης και επιτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής ως προς την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης την υπογραφή της κύρωσης πράξης εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Μπαλάνα» της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Παλλήνης στις 12 Μαρτίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων & Εφαρμογών Ελευθέριο Κοσμόπουλο και παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Βίκυς Καβαλλάρη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άρη Βίτσιου, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας και Κοινότητας Παλλήνης Παναγιώτη Μερτύρη και της Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας-Δόμησης, Βασιλικής Μπαφίτη.

Μετά από 10 χρόνια οπότε και ξεκίνησε η πρώτη μελέτη, σημειώνει σχετικά ο Δήμαρχος, μία διαδικασία που αφορά σε 213 στρέμματα γης και 250 ιδιοκτήτες λαμβάνει αίσιο τέλος.

Ο κ. Αηδόνης τονίζει: «Aπό την πρώτη στιγμή με την ανάληψη των καθηκόντων μας θέσαμε ως προτεραιότητα τα πολεοδομικά ζητήματα καθώς τα θεωρούμε την αρχή των πάντων για έργα και ανάπτυξη σε μία σύγχρονη πόλη. Με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών μας και της Περιφέρειας Αττικής, καταφέραμε να επιταχύνουμε διαδικασίες και παράλληλα να κωδικοποιήσουμε τις απαραίτητες για όλες τις μεγάλες εκκρεμότητες σχετικές με την υπόθεση των εκτός σχεδίου πόλης περιοχών. Από σήμερα λοιπόν η Κάτω Μπαλάνα αποκτά την πραγματική της αξία. Και ο Δήμος μπορεί πλέον, βάσει του κυρωμένου Σχεδίου Πόλης να ξεκινήσει έργα όπως διανοίξεις οδών, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων κλπ.  Ευχαριστώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματά μας, που αφορούν σε ένα Δήμο με τεράστια υπερτοπική χρήση, μεγάλη αύξηση πληθυσμού και που καταλαμβάνει με την πάροδο του χρόνου μητροπολιτικά χαρακτηριστικά.»

Κατά την υπογραφή της κύρωσης πράξης εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Μπαλάνα» της Δ.Ε. Παλλήνης, παρόντες ακόμη η Διευθύντρια και ο Προϊστάμενος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής Εύα Μικράκη και Νίκος Παναγόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιώντου Δήμου Παλλήνης Βασίλης Πολυχρονόπουλος.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο