ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Αναβαθμιση του τεχνητου φωτισμου οδων της πολης μας

Ο Δήμος Παλλήνης ολοκλήρωσε με επιτυχία την αντικατάσταση των 207 ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων νατρίου, με νέας τεχνολογίας φωτιστικές διατάξεις τεχνολογίας Μαγνητικής Επαγωγής στους παρακάτω δρόμους:

Ιππάρχου(14), Λ.Λεονταρίου(82), Ιθάκης(9), Αγαριστής(9), Ναυάρχου Μιαούλη(3), Πλάτωνος(14), Αριστείδου(17), Τρυγωνίων(10), Ερμού(9), Αιόλου(9), Κοιμήσεως Θεοτόκου(8), Κυκλαμίνων(3), Εσπερίδων(10), Ζεφύρου(10).

Πλεονέκτημα αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας είναι η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 70%, λόγω του πολύ μικρού ρεύματος που απαιτεί για να προσφέρει υψηλής απόδοσης φωτισμό, προσομοιώνοντας το φως της ημέρας.

Για το Δήμο Παλλήνης, αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας που είναι συνυφασμένη και με την ταυτόχρονη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων (CO2) συμβάλει στη μείωση των ανελαστικών δαπανών που στον δύσκολο καιρό που περνά η πατρίδα μας καθιστά επιτακτική των ανωτέρω δράση.

Ο μεγάλος χρόνος ζωής της φωτεινής πηγής(100.000 ώρες) θα απαλλάξει το Δήμο από συντηρήσεις, μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων.

Επίσης, ο υψηλής απόδοσης φωτισμός ή ομοιομορφία σε όλο το ορατό φάσμα ορίζουν συνθήκες καλής όρασης, εξασφαλίζοντας ασφάλεια στους οδηγούς και τους πεζούς.

Το υψηλό επίπεδο ορατότητας – λαμπρότητας επιτρέπει στους χρήστες του δρόμου να διακρίνουν έγκαιρα, με καθαρότητα και σαφήνεια όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και τα εμπόδια του δρόμου.

Η αναβάθμιση του τεχνητού Φωτισμού του Δήμου Παλλήνης, συμβάλει στην ενίσχυση της ταυτότητας και του στίγματος μιας περιοχής με κουλτούρα και ευαισθησία.

Ο σωστός τεχνικός φωτισμός για εμάς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ανθρωπίνων συναισθημάτων και προσφέρει στην αστική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών,

Εξάλλου, ως Δημόσιος φορέας, σέβεται το παγκόσμιο θεσμικό πλαίσιο του Κιότο – που έχει υπογράψει και η πατρίδα μας -  που έχει σαν στόχο το 20-20-20 δηλαδή «Μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου» - «Διείσδυση των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας» - «Εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας».

Επίσης, ο Δήμος Παλλήνης, υλοποιεί και τη δέσμευση – υποχρέωση που απορρέει από το Σύμφωνο των Δημάρχων για ενεργειακή απόδοση-βιώσιμη ενέργεια καθώς και για την μείωση του CO2 κατά 20% σε εθνικό επίπεδο μέχρι το 2020.

Τα πλεονεκτήματα του τεχνητού φωτισμού οδοποιίας μαγνητικής επαγωγής είναι τα εξής:

·        Μεγάλη διάρκεια ζωής

·        Εξοικονόμηση ενέργειας 75% έναντι των συμβατικών

·        Απαλλάσσουν το περιβάλλον από ατμοσφαιρικούς ρύπους

·        Όχι κόστη συντήρησης

·        Φιλικό στο περιβάλλον

·        Ατρωσία από υπερτάσεις και πτώσεις τάσης

·        Σταθερή φωτεινή ροή σχεδόν σ όλο τον χρόνο ζωής τους

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ