ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Πολιτικη Προστασια Δημου Παλληνης - Σχεδιο Δρασης Απομακρυνσης Κατοικων απο περιοχες που γειτνιαζουν με το Πεντελικο Ορος σε περιπτωση εκτακτης αναγκης.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 1η Μαΐου - 31η Οκτωβρίου 2021, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης, για το Σχέδιο Δράσης Απομάκρυνσης Κατοίκων από περιοχές που γειτνιάζουν με το Πεντελικό Όρος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

 • Από την περιοχή (Δέση) της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Γέρακα, διά μέσου των οδών: α)Πεντέλης - Πίνδου- Αγ. Νεκταρίου –Γέρακα , β) Κλεισθένους - Ησιόδου - Αγ. Νεκταρίου –Γέρακα. 

 • Από την περιοχή της Κοινοτικής Ενότητας Ανθούσας ο χώρος συγκέντρωσης είναι το κλειστό γυμναστήριο Λ. Μαραθώνος & το Γήπεδο ποδοσφαίρου Παλλήνης (Γ. Δέδες) επί της Λ. Ανθούσας και Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Λ. Ανθούσας – Σύρου – Ντραφίου- Λ. Ανθούσας. 

 • Από την περιοχή (Αγ. Αθανάσιου) ) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το κλειστό γυμναστήριο Λ. Μαραθώνος & το Γήπεδο ποδοσφαίρου Παλλήνης (Γ. Δέδες)  επί της Λ. Ανθούσας και Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Αγ. Αθανασίου – Πεντέλης. 

 • Από την περιοχή (Λόφου Παλλήνης) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Σαλαμίνος- Παλλάδος Αθηνάς- Λ. Μαραθώνος. 

 • Από την περιοχή (Παπαχωράφι) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: α) Ελαιώνων –Ανθέων –Δωδώνης – Λ. Μαραθώνος , β) Ελαιώνων- Αθηνάς– Λ. Μαραθώνος. 

 • Από την περιοχή (Μάριζα) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: α) Ελαιώνων –Δωδώνης – Λ. Μαραθώνος , β) Ελαιώνων- Αργιθέας - Ελπίδος Πουλή - Λ. Μαραθώνος. 

 • Από την περιοχή (Πουλή) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης επί της Μύρωνος, διά μέσου των οδών: Καλαβρύτων προς Αχαΐας και Ελπίδος Πουλή & Λ. Μαραθώνος. 

 • Από την περιοχή (Νέα Παλλήνη) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 1ο Γ.Ε.Λ. Παλλήνης επί της Λ. Μαραθώνος , διά μέσου των οδών: Καλαβρύτων – Αχαΐας - Λ. Μαραθώνος.

 • Από την περιοχή (Πανόραμα) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι προσωρινά ο ελεύθερος αύλειος χώρος (Πάρκινγκ) του ALEX – PAK ( ΑΛΕΞ- ΠΑΚ), διά μέσου των οδών: Κύπρου – Θεσσαλονίκης κατόπιν οι πολίτες θα μεταφερθούν με πούλμαν του Δήμου Παλλήνης στο 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης επί της Μύρωνος 

 • Από την περιοχή (Κάντζας) της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης ο χώρος συγκέντρωσης είναι το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης & 2ο Γ.Ε.Λ Παλλήνης επί της Λεονταρίου , διά μέσου των οδών: Αιόλου- Αφανών Ηρώων και από την οδό Αριστείδου- Απόλλωνος προς Λεονταρίου ή εναλλακτικά προς Προαστιακό Κάντζας. 

 • Οι χώροι που έχουν επιλεγεί για να συγκεντρωθούν οι πολίτες εξασφαλίζουν εκ των προτέρων όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και αποκλείουν το ενδεχόμενο της ανάγκης για εκ νέου απομάκρυνσης τους από το χώρο η τους χώρους αυτούς. 

   

  • Ο Δήμος Παλλήνης για την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση – μεταφορά των πολιτών από και προς τους χώρους συγκέντρωσης θα διαθέσει τα κάτωθι οχήματα.

   

  Α. Ένα (1) πούλμαν πενήντα (50) θέσεων.

  Β. Δύο (2) πούλμαν δεκαεννέα (19) θέσεων. 

  Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των αρμόδιων υπαλλήλων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους.

   

  (Β) ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. 

  Ο διαθέσιμος εξοπλισμός μας συνοπτικά είναι ο εξής :

 • Όχημα του Δήμου που φέρει φάρο , για καθημερινή περιπολία καθ’ όλο το μήκος του άξονα που διαχωρίζει τον αστικό ιστό από το Πεντελικό Όρος ως βασικό παράγοντα αποτροπής και ασφάλειας.

 • Υδροφόρα. Διαθέτει δεξαμενή νερού 10 t και εκτοξευτήρα μεγάλου μήκους. Προβλέπεται να βρίσκεται σ’ επιφυλακή στα επίπεδα συναγερμού 4 ή 5. Είναι προφανές ότι οποτεδήποτε χρειαστεί μπορεί να κινείται (κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) σ’ οποιοδήποτε άλλο σημείο ανάγκης ή ενδιαφέροντος. Είναι κατάλληλη ουσιαστικά για να εφοδιάσει με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα. Μπορεί επίσης να σταλεί προς βοήθεια όμορων Δήμων ή περιοχών αν χρειαστεί.

 • Μηχανήματα JCB, μεσινέζες κ.λπ. Είναι μηχανήματα εκσκαφών , κοπής χόρτων κλπ. Ανήκουν στις υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας. Μπορούν να προσφέρουν σ’ επιχειρήσεις διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών κλπ. Προβλέπεται να βρίσκονται σ’ επιφυλακή στα επίπεδα συναγερμού 4 ή 5 ώστε αν χρειαστεί να κινηθούν (κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) σ’ οποιοδήποτε σημείο ανάγκης. Μπορούν επίσης να σταλούν προς βοήθεια όμορων Δήμων ή περιοχών αν χρειαστεί.

 • Εξοπλισμός ανθρώπινου δυναμικού (φακοί ,στολές, ασυρμάτους, κ.λπ.). Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας σχεδιάζει, προμηθεύεται και εφοδιάζει μ’ όλα τα αναγκαία τους συμμετέχοντες υπαλλήλους και εθελοντές ανάλογα με τις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν. 

 •  

  (Γ) ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ. 

  Τα σημεία αναφοράς περιφρούρησης τοποθετούνται:

  i.Στην Λεωφ. Μπάλσα & Κρήτης στην Ανθούσα .

  ii.Στο πυροφυλάκιο που βρίσκεται στο Λόφο Πανοράματος στην θέση Μυροφόρες.

  iii.Στον Λόφο Λεβίδη στην Παλλήνη.

  iv.Στην συμβολή των οδών Σύρου & Ιοκάστης στην Ανθούσα. 

   

  (Δ) ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ TOY ΔΗΜΟΥ 

  Εκτός απ’ τις κατεξοχήν επιχειρησιακές δράσεις υπογραμμίζονται δύο (2) σημαντικές ενέργειες του Δήμου, κυρίως για την πρόληψη. 

 • Καθαρισμός και αποψίλωση χώρων

 • Ο καθαρισμός των Δημοτικών χώρων πρασίνου από τα ξερά χόρτα κ.λπ. αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόληψης εστιών φωτιάς. Τις εργασίες αυτές αναλαμβάνει η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, σε συνεργασία με εξωτερικό εργολάβο.

  Σημαντική παράμετρος είναι και τα ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών.

  Για’ αυτά ο Δήμος με ανακοίνωση του (ιστοσελίδα Δήμου, τοπικό τύπο -  συστημένες επιστολές τους ιδιοκτήτες), ενημερώνει συνεχώς για την υποχρέωση καθαρισμού τους και απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού (ξερόχορτα) σύμφωνα με την Πυρ. Διάταξη 4/2012.

  Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος αναλαμβάνει τον καθαρισμό τους και επιβάλλονται οι κυρώσεις, σύμφωνα με το Ν.3852/2010, αρθ.94 παρ.1.και κατά τις κείμενες διατάξεις. Σύμφωνα με την 66/2017 απόφαση του Δήμου Παλλήνης με ΑΔΑ: Ψ35ΡΩΞΚ-ΚΜΥ. 

 • Στον Γέρακα και στην Ανθούσα ο Δήμος μας έχει λάβει τα μέτρα πυροπροστασίας (φύλαξη - καθαρισμός) και έχει τοποθετήσει υδατοδεξαμενές και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ανθούσας έχουν τοποθετηθεί Τρείς (3) υδατοδεξαμενές των 10,000 λίτρων έκαστος και Μιας (1) τσιμεντένιας υδατοδεξαμενής των 16,000 λίτρων στην οδό Δελφών . Στον Γέρακα και συγκεκριμένα στην οδό Γκιώνας έχουν τοποθετηθεί Δύο (2) υδατοδεξαμενές 40,000 λίτρων έκαστη με δυνατότητα παροχής νερού στα ελικόπτερα και στην οδό Αναγεννήσεως έχει τοποθετηθεί Μία (1) υδατοδεξαμενή των 10,000 λίτρων. Επίσης στης 29 Μαρτίου 2021 έγινε τοποθέτηση ακόμα Δυο (2) υδατοδεξαμενών χωρητικότητας 15.000 λίτρων έκαστος στην περιοχή της Ανθούσας και συγκεκριμένα στην Λεωφ. Μπάλσα και στην οδό Αριάδνης.

 • ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ