ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Λειτουργια Σχολης Γονεων Δημου Παλληνης - Μηνυμα Δημαρχου

Λειτουργία Σχολής Γονέων Δήμου Παλλήνης

Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Για ακόμη μια χρονιά και παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, σας καλωσορίζουμε στη Σχολή Γονέων, έναν θεσμό που προσφέρει εξειδικευμένη πληροφόρηση για το ρόλο των γονέων, ενημέρωση για την ανάπτυξη των παιδιών, τεχνικές και χρήσιμα εφόδια για αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων, με διάθεση συμβουλευτική και υποστηρικτική.

Σε αυτή τη νέα και συνάμα ιδιαίτερη επιμορφωτική χρονιά, η Σχολή Γονέων του Δήμου μας θα συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά με άλλη μορφή, διαδικτυακά, λόγω των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο χώρος συνάντησης θα είναι πλέον η ιστοσελίδα του Δήμου μας, μέσω του αντίστοιχου blog. Εκεί θα αναρτάται νέο εκπαιδευτικό υλικό, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, διαφόρων θεματικών ενοτήτων, όπως η διαχείριση δυσκολιών που προκύπτουν στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, η σημασία του παραμυθιού στην ανάπτυξη του παιδιού, οι μαθησιακές δυσκολίες, η ενδοσχολική βία – σχολικός εκφοβισμός, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο κ.ά. Το υλικό αυτό θα ανανεώνεται συστηματικά και θα παραμένει διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Επιπλέον, σχεδιάζουμε τη συνέχιση των ομιλιών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι εισηγήσεις των θεμάτων θα πραγματοποιηθούν από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου μας και από εκπροσώπους άλλων ψυχοκοινωνικών φορέων.

Εύχομαι ο αναγκαστικός περιορισμός να μη μας στερήσει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την προσφορά, αλλά να γίνει η αφορμή να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας και αλληλεγγύης.

Καλή επιμορφωτική χρονιά!

Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Η. Ζούτσος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ