ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Απαντηση του Δημαρχου Παλληνης στην απο 18/03 επιστολη της επικεφαλης της δημοτικης παραταξης «Αλλη Πολη» - δημοτικη συμβουλο Παλληνης, κα Ραχηλ Μακρη

Απάντηση στην από 18/03 επιστολή της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άλλη Πόλη» - δημοτική σύμβουλο Παλλήνης, κα Ραχήλ Μακρή

 

Αξιότιμη κα Δημοτική Σύμβουλε, 

Σε απάντηση της από 18 Μαρτίου επιστολή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώνουμεότι:

Από τη πρώτη στιγμή και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ο Δήμος Παλλήνης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Παράλληλα, μερίμνησε για την εκπόνηση οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.

Τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος, εξειδικεύτηκαν και δημοσιοποιήθηκαν με τις παρακάτω ανακοινώσεις:

1) στις 9/3/2020: «Μέτρα του Δήμου Παλλήνης κατά του κορονοϊού»,

2) στις 10/3/2020: «Ενημέρωση δημοτών για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

3) στις 11/3/2020: «Αναστολή Δημοτικών Εκδηλώσεων και προγραμμάτων στον Δήμο Παλλήνης»

4) στις 13/3/2020: «Μέτρα για την ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών: Μόνο εξ αποστάσεως ή με ραντεβού»

5) στις 13/3/2020: «Κλείσιμο όλων των Αθλητικών και Πολιτιστικών Χώρων»

6) στις 15/3/2020: «Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης δημοτών: Απαλλαγή από τροφεία και συνδρομές - Παράταση εξόφλησης οφειλών»

7) στις 16/3/2020: «Επικοινωνία και εξυπηρέτηση δημοτών»

8) στις 18/3/2020: «Πλήρης ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών: Όλα με ένα κλικ»

9) στις 18/3/2020: «Οδηγίες για τα απορρίμματα»

Ειδικότερα για την προστασία των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Παλλήνης έχει ήδη δημιουργήσει και λειτουργεί από ημερών, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι για άτομα χωρίς προστατευτικό περιβάλλον - Κανένας μόνος απέναντι στον κορονοϊό». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βοήθειας και εξυπηρέτησης για όλους τους κατοίκους που ανήκουν στις ευπαθείς – ευάλωτες ομάδες και ζουν χωρίς προστατευτικό περιβάλλον.

Κάθε ΑμΕΑ ή ηλικιωμένος και όλοι οι βαριά πάσχοντες από χρόνια νοσήματα οι οποίοι διαβιούν μόνοι τους, θα εξυπηρετούνται στα σπίτια τους με προμήθειες σε βασικά αγαθά διατροφής και υγιεινής, φάρμακα, ψυχολογική υποστήριξη και όποια άλλη βοήθεια είναι απαραίτητη. Επίσης, θα εξυπηρετούνται για εκδόσεις πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων από τα ΚΕΠ καθώς κι οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή με τον Δήμο.

Το σύνολο των σχετικών ανακοινώσεων για τα μέτρα και τις δράσεις του Δήμου, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.pallini.gr

Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που επιδείξατε ως δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης και ελπίζουμε να σας δώσαμε συνολική ενημέρωση για τα όσα έχει ήδη πράξει ο Δήμος μας τις δυο αυτές εβδομάδες που όλοι ζούμε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Ζούτσος

Δήμαρχος Παλλήνης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ