ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

ΛΕΜΕ… BRAVO ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ

Με δύο υποψηφιότητες συμμετέχει ο Δήμος Παλλήνης στο Θεσμό BRAVO 2019 για την ανάδειξη των πρωτοβουλιών Βιώσιμης Ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, που συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός μοντέλου διαβίωσης που μέσα από την ενεργεί συμμετοχή των Πολιτών και την υποστήριξη των Τοπικών Αρχών εξασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη με όρους υγιούς οικονομικής δραστηριότητας, περιβαλλοντικής φροντίδας και κοινωνικής συνοχής.

Ο Δήμος Παλλήνης έχοντας ως στόχο τους παραπάνω άξονες στη διαμόρφωση και στη υιοθέτηση των πολιτικών, που σχεδιάζει, διαμορφώνει και υλοποίει πάντα σε αλληλεπίδραση με τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις –και μάλιστα ως πρωτοπόρος σε εθνικό επίπεδο-.

Μεταξύ αυτών είναι η πλατφόρμα FollowGreen και η εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).

ToFollowGreen:Στόχος είναι η ένωση πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων και σχολείων με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες εκπαιδεύονται για την ανακύκλωση και ενημερώνονται σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια. Με τις παραπάνω ενέργειες, μέσα σε ένα ευχάριστο και διαδραστικό περιβάλλον, οι δημότες  συλλέγουν πόντους επιβράβευσης που μπορούν να εξαργυρώσουν στις τοπικές επιχειρήσεις που τους παρέχουν εκπτώσεις και προσφορές, ενώ οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή.

Παράλληλα ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχολικοί Μαραθώνιοι Ανακύκλωσης όπου συμμετέχουν 18 Νηπιαγωγεία και 16 Δημοτικά, με περίπου 4.600 παιδιά και 230 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συλλέγουν πόντους για τις ποσότητες 6 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες και ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές).

Το Σ.Β.Α.Κ: Στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας των πεζών, στην ασφαλή σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών από κεντρικές αρτηρίες, στη βελτίωση των όρων κυκλοφορίας Α.μ.Ε.Α., στη βελτίωση χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στην χρήση Κοινοχρήστων Χώρων, που αποδίδονται στην κίνηση οχημάτων και πεζών υπέρ ήπιων τρόπων μετακίνησης και μείωσης χρήσης των ΙΧ, στην ανάδειξη χώρων πρασίνου και σημαντικών τοπόσημων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, που στοχεύουν κυρίως στην ενεργοποίηση της κοινωνίας κατά τη διαμόρφωση των πρακτικών, που σχετίζονται με τους στόχους τους. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην διάδραση των ενεργειών τους με τις νέες γενιές για αυτό και οι δύο πρωτοβουλίες απαιτούν την άμεση εμπλοκή των μαθητών και μαθητριών του Δήμου.

Ο θεσμός BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS, ο οποίος κλείνει φέτος 10 χρόνια, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, συμβάλλει στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Λειτουργίας και Επιχειρηματικότητας, μέσω μιας διαδικασίας διαλόγου και διαβούλευσης με έναν μεγάλο αριθμό κοινωνικών εταίρων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες εκείνες που συμβάλλουν στη Δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Στόχος των παραπάνω εφαρμογών είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η βελτίωση της αστικής ανθεκτικότητας.

Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Δήμου Παλλήνης στα BRAVO Awards 2019 και ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ