ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ «Pierre De Coubertin” – ERASMUS+

1οΛΥΚΕΙΟΠΑΛΛΗΝΗΣ «Pierre De Coubertin” – ERASMUS+

 

Το σχολείο μας, το 1ο Λύκειο Παλλήνης,  συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Cultures Diversity, One Europe» για τα έτη 2018-2020. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και τη Λετονία. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την εμβάθυνση στη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό όλων των συμμετεχουσών χωρών μέσα από ποικίλες δράσεις.

Στις 14-18 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε  η 3η συνάντηση του προγράμματος στη χώρα μας και στο σχολείο μας, κατά τη διάρκεια της οποίας φιλοξενήσαμε 8 καθηγητές και 33 μαθητές.

Η συνάντηση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία!

Ξεκινήσαμε με την εκδήλωση υποδοχής στις 14 Οκτωβρίου στο «Οινοποιείο του Πέτρου» με παρουσιάσεις της χώρας μας,της πόλης μας αλλά και του σχολείου μας. Οι μαθητές μας ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Η παρουσία εκπροσώπων από τον Δήμο Παλλήνης αλλά και από τη Διεύθυνση Δευτ/μιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ήταν πολύ τιμητική για εμάς!!!

Στη συνέχεια, υλοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στο σχολείο μας με την καθοδήγηση της παιδαγωγικής ομάδας, στις οποίες οι μαθητές του σχολείου μας εργάστηκαν από κοινού σε ομάδες με τους ξένους μαθητές, δημιουργώντας παρουσιάσεις, αφίσες, εικαστικές δημιουργίες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο, κοινοβουλευτικά και θεατρικά δρώμενα.

Παράλληλα έγιναν κάποιες ξεναγήσεις στην πόλη της Αθήνας αλλά και του Ναυπλίου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με νέο κύκλο εργασιών και όλοι ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση που θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Ισπανία!!!

Η Παιδαγωγική ομάδα                                                                               H Διευθύντρια

Λάμπρου Ευφροσύνη, Αβαγιάννη Βενετία,                                                 Σακαρέλλου Ευθυμία

Βυσσινή Δέσποινα, Γκόγκα Δήμητρα, Γραμματάς Μιχάλης,

Καλαματιανού Αγελική, Λεβεντοπούλου Άννα,

Παναταζοπούλου Σταυρούλα, Παρασκευοπούλου Αικατερίνη

 

Χορωδία: Πετροπούλου Αλεξία    Χοροί: Πανογιάννη Ελένη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ