ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Προσκληση εκδηλωσης ενδιαφεροντος για την συλλογη και ανακυκλωση τηγανελαιων

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ

Θέμα: Συλλογή τηγανελαίου στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης 

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί εταιρείες συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίου που ενδιαφέρονται να αναλάβουν, από τον Νοέμβριο του 2019, τη συλλογή τηγανελαίου για 3 έτη ή για όσο διαρκεί το πρόγραμμα σε: 

·         16 δημοτικά, 21 νηπιαγωγεία, 10 γυμνάσια και 6 λύκεια του Δήμου Παλλήνης στο πλαίσιο του σχολικού μαραθώνιου ανακύκλωσης

·         8 βρεφονηπιακούς σταθμούς και 10 δημοτικά καταστήματα στο πλαίσιο δράσεων ανακύκλωσης 

Για τη διασφάλιση της καθαριότητας στα σχολεία/δημοτικά κτίρια και την ασφαλή συλλογή του τηγανελαίου, θα θέλαμε η συλλογή από τους μαθητές να γίνεται σε πλαστικά μπουκάλια 1-1,5 λίτρου (αναψυκτικών ή νερού), τα οποία θα τοποθετούνται εντός ενός κάδου χωρητικότητας περίπου 40-80 λίτρων. 

Η παραλαβή των μη βρώσιμων ελαίων (τηγανελαίων) θα γίνεται με την ταυτόχρονη παράδοση στις σχολικές μονάδες/ δημοτικά καταστήματα καθαριστικών ή άλλων προϊόντων που εξυπηρετούν στις ανάγκες τους στα όρια της ανταποδοτικότητας. 

Ο σχολικός μαραθώνιος και οι δράσεις ανακύκλωσης, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων. Για την υλοποίησή τους είναι απαραίτητη η συνεχής συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen. Επιπλέον, στις δράσεις ανακύκλωσης θα υπάρχει χωριστή συλλογή 6 ρευμάτων υλικών, όπως το χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές και τηγανέλαια. 

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω email στο grammateia@0156.syzefxis.gov.gr έως την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

 

Ο Δήμαρχος Παλλήνης

Αθανάσιος Ζούτσος

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ .PDF

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ