ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Είναι προτεραιότητά μας και επιδιώκουμε την συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο όπως και με  άλλους φορείς του Δήμου» ανέφερε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσος, στους  εκπροσώπους  των επαγγελματιών  της Δ.Ε. Παλλήνης που τον επισκέφθηκαν .

Συνάντηση με το Δήμαρχο Παλλήνης, Αθανάσιο Ζούτσο, είχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμπόρων & Επαγγελματιών της Παλλήνης. Η συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, έδωσε τη δυνατότητα  να γίνει  πλήρης ενημέρωση για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες στήριξης της τοπικής αγοράς, που έχουν ήδη αναπτυχθεί, από το Δήμο Παλλήνης αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης και βελτίωσής τους.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία ίδρυσης Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών και όπως είπε  χαρακτηριστικά «η παρουσία σας σήμερα εδώ δρα ενισχυτικά στην κατεύθυνση της  συνεργασίας που επιδιώκει να έχει η παρούσα Δημοτική Αρχή   με τους επαγγελματίες της περιοχής».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο  Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, που ανέπτυξε η Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην θέσπιση της Λευκής/Κίτρινης Κάρτας Αλληλεγγύης προκειμένου να υποστηριχθούν τόσο οι συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο και οι επιχειρήσεις που θα συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αναφορά έγινε και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα FollowGreen, η οποία θεσπίστηκε για πρώτη φορά Πανελλαδικά από το Δήμο Παλλήνης και στόχο είχε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Η λειτουργία του προγράμματος συνδέθηκε άμεσα με την ενίσχυση και την τόνωση της τοπικής αγοράς με κίνητρα για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα την εξαργύρωση των πόντων που θα κέρδιζαν σε καταστήματα της περιοχής που συμμετέχουν σ΄αυτό.

 Επίσης, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και ο τρόπος με τον οποίον οργανώνονται, με το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στους επαγγελματίες της περιοχής αποτελούν μία δυνατότητα προβολής των επιχειρήσεων, αλλά και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς συνολικότερα.

Ο  Δήμαρχος αναφέρθηκε και στους ευνοϊκούς όρους που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Παλλήνης  για τους επαγγελματίες της περιοχής για απόκτηση καταστήματος στο Εμπορικό Κέντρο του κτήματος ΚΑΜΠΑ, όταν αυτό λειτουργήσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση προσέλκυσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.palliniguide.gr, η οποία παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν προβολής των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών  της πόλης από τα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Παρ΄ότι στην άνω πλατφόρμα συμμετέχουν ήδη 600 περίπου επιχειρήσεις, σχεδόν όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας δεν γνώριζαν την ύπαρξή της.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέσα από αυτό αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά, η  αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας ίδρυσης του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της συζήτησης, και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι υπήρχαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα που έθεσαν και ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση με έμπρακτο τρόπο στα αιτήματα τους. Από μεριάς τους, δεσμεύτηκαν ότι θα καλέσουν τους συναδέλφους τους να αξιοποιήσουν τα παραπάνω εργαλεία και ότι θα επιδιώξουν και τα επόμενα χρόνια αυτό το επίπεδο συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ