ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Βραβευθηκαν τα Σχολεια εν δρασει για το περιβαλλον του Δημου Παλληνης

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Παλλήνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, κατακλύζοντας οι συμμετέχοντες τόσο τον υπαίθριο χώρο, το φουαγιέ αλλα και το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα.

Συγκεκριμένα, για τον 3o Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης και για τον 2o Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Junior, βραβεύτηκαν 16 Δημοτικά Σχολεία και 18 Νηπιαγωγεία αντίστοιχα, για τα έξι υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές/ ηλεκτρονικές συσκευές), ενώ παράλληλα δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας followgreen.gr/pallini. Επίσης τα 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την συμμετοχή τους στην ανακύκλωση χαρτιού και μικρών ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών, που πραγματοποίησαν.

Τα 4.750 παιδιά και οι 250 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατάφεραν σε διάστημα 7 μηνών να συλλέξουν προς ανακύκλωση:

Χαρτί: 14.253 κιλά

Αλουμίνιο: 293 κιλά

Πλαστικό: 3.349 κιλά

Μπαταρίες: 1.459 κιλά

Τηγανέλαια: 138 κιλά

Συσκευές: 1.803 κιλά

Η διαλογή στην πηγή θα συνεχιστεί στις σχολικές μονάδες μέχρι την λήξη του σχολικού έτους.

Για τον καινοτόμο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό «FollowgreenAction 2» που υλοποίησε ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος, βραβεύτηκαν τα 8 Γυμνάσια & τα 4 Λύκεια που συμμετείχαν. Οι μαθητές των Γυμνασίων φιλοτέχνησαν 30 εικονογραφημένες αφηγήσεις/comicstrips, ενώ οι μαθητές των Λυκείων δημιούργησαν 4 βίντεο - animation, τα οποία έχουν θέμα «Τι ανακυκλώνω στον Μπλε κάδο». Μέσω της πλατφόρμας www.followgreen.gr/pallini πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία του κοινού για τα καλύτερα έργα των Γυμνασίων και τα βίντεο – animation των Λυκείων. Οι ξύλινες πινακίδες θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους στον Δήμο Παλλήνης έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως φορείς περιβαλλοντικών μηνυμάτων.

Τα έργα των μαθητών των Γυμνασίων που συμμετείχαν στονΔιαγωνισμό «FollowgreenAction 2» μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Τα βίντεο των μαθητών των Λυκείων που συμμετείχαν στονΔιαγωνισμό «FollowgreenAction 2» μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Video 1 - Video 2 - Video 3 - Video 4

Τα αποτελέσματα των σχολικών διαγωνισμών, τα δώρα συμμετοχής όπως και τα βραβεία των πρώτων θέσεων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Την εκδήλωση βράβευσης υποστήριξαν η EMPORIOUM PLAZA, η Praktiker, η Δ.Α.Α. Ελευθέριος Βενιζέλος,η ΕΕΑΑ, η Free Recycle, η «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ», η Βίκος και η PIZZA SONIC, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Στην εκδήλωση βράβευσης, τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τη δουλειά των άλλων παιδιών, αλλά και να συμμετέχουν βιωματικά:

  • στην έκθεση έργων των μαθητών των Γυμνασίων που συμμετέχουν στον Followgreen Action 2

  • στην έκθεση έργων των μαθητών των 9ου ΝΓ Παλλήνης 3ου ΝΓ Γέρακα, 8ου ΔΣ Γέρακα, 2ου Γυμνασίου Γέρακα, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου, παρουσίασαν στο φουαγιέ και στην σκηνή του πολιτιστικού κέντρου τις «δημιουργίες» τους.

  • στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης,

  • στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, κατά την ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς για τη σημαντική ανταπόκρισή και στήριξή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση, συνεχάρη την αρμόδια αντιδήμαρχο καθώς και όλους όσους συνέβαλαν τόσο στη διοργάνωση των διαγωνισμών όσο και της εκδήλωσης.

Η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής, συντονίστρια του προγράμματος και της εκδήλωσης, κα Πόπη Ζινέλη, παρουσίασε τις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προσπάθεια ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης. Εκθείασε την συμμετοχή των γονέων και των εθελοντών εκπαιδευτικών στην επίπονη υλοποίηση του, με τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών, εντυπωσιακού αριθμού ρευμάτων ανακύκλωσης και εκτεταμένης χρονικής περιόδου.

Μπορείτε να δείτε τους συμμετέχοντες εθελοντές εκπαιδευτικούς εδώ

Παρουσίαση περιβαλλοντικών προγραμμάτων εδώ

Εντύπωση, κολακευτικά σχόλια και δυνατό χειροκρότημα απέσπασαν οι ευρηματικές παρουσιάσεις των παιδικών χορωδιών του 3ου ΔΣ Γέρακα και του 1ου ΔΣ Παλλήνης υπό την καθοδήγηση της κας Ιουλίας Τζαννετουλάκου και της κας Μαριάννας Φερετζάκη αντίστοιχα.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η παρουσίαση επί σκηνής του 1ου βραβείου του βίντεο «Βαριέμαι» του διαγωνισμού«FollowgreenAction 2» από το 1ο Λύκειο Παλλήνης ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους και κατάφερε να ανεβάσει επί σκηνής όλα τα παιδιά από όλες τις σχολικές βαθμίδες κάτι που αποτέλεσε πολύ θετική έκπληξη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ