ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Ο Μαθητικος Διαγωνισμος “FOLLOWGREENACTION 2” στην τελικη Ευθεια

 

Μετά τον επιτυχημένο και ευρύτατα προβεβλημένο μαθητικό διαγωνισμό “FOLLOWGREENACTION” που έλαβε χώρα την άνοιξη 2017 κατά τον οποίο οι μαθητές δημιούργησαν ζωγραφικά έργα πάνω σε μεταλλικούς κάδους σκουπιδιών, ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος υλοποιούν στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Παλλήνης την δράση “FOLLOWGREENACTION 2” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και των πολιτών του Δήμου για την διαδικασία της Ανακύκλωσης και τα ευεργετικά για το Περιβάλλον αποτελέσματά της.

Η δράση “FOLLOWGREENACTION 2” εξελίσσεται από τον Νοέμβριο 2018 έως τον Απρίλιο 2019 και περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια στα οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν για την διαδικασία της ανακύκλωσης και ανέπτυξαν καλλιτεχνικά έργα με την καθοδήγηση αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Στο πλαίσιο της δράσης “FOLLOWGREENACTION2” υλοποιούνται δύο Μαθητικοί Διαγωνισμοί Πρωτότυπης Δημιουργίας και Περιβαλλοντικού Μηνύματος, για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων αντίστοιχα με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Οι μαθητές των Γυμνασίων φιλοτέχνησαν εικονογραφημένες αφηγήσεις/comicstrips, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε ξύλινες πινακίδες και δύνανται να αποτελέσουν τόσο φορείς περιβαλλοντικών μηνυμάτων όσο και παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων. Οι μαθητές των Λυκείων δημιούργησαν σποτ βίντεο και animation, μικρής διάρκειας τα οποία έχουν θέμα «Τι ανακυκλώνω στον Μπλε κάδο» και δύνανται να αποτελέσουν μαθητική και όχι μόνο καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Το κοινό θα επιλέξει τα καλύτερα έργα των μαθητικών ομάδων των Γυμνασίων και των Λυκείων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας FollowGreen Δήμου Παλλήνης (www.followgreen.gr/pallini ) ψηφίζοντας από τις 1 έως τις 10 Απριλίου 2019 και τα οποία θα βραβευτούν στην εκδήλωση «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Πληροφορίες:

Κ.Ε.Α.Π.Π 2106619937, followgrenn   Δήμου Παλλήνης 213 0436298

Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής: Καλλιόπη Ζινέλη 6974020778

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ