ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Αυτο το Δημοτικο Συμβουλιο και αυτη η Δημοτικη Αρχη Παλληνης εχουν υποχρεωση να σταθουν ενωτικα και οχι διχαστικα διπλα στην Κοινωνια. Με Λογικη και Ανθρωπια

Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτή η Δημοτική Αρχή Παλλήνης
έχουν υποχρέωση να σταθούν ενωτικά και όχι διχαστικά δίπλα στην Κοινωνία.
Με Λογική και Ανθρωπιά
 

Τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το θέμα της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφυγόπουλων στο Γέρακα ενέκρινε με διευρυμένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης

Με 19 ψήφους σε σύνολο 28 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων έγιναν δεκτές οι τέσσερις ξεκάθαρες προτάσεις του Δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως  με αφορμή την επίσημη απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κας Θεανώς Φωτίου, παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών, πολλοί από τους οποίους εξέθεσαν τις απόψεις τους γύρω από το θέμα.

Η απάντηση της Κυβέρνησης έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση στο Δήμο Παλλήνης μόλις την Παρασκευή 8 Μαρτίου,αφού ο Δήμος Παλλήνης είχε εγγράφως ζητήσει ενημέρωση από τις 25 Φεβρουαρίου, και αμέσως συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κατήγγειλε για ακόμη μία φορά τη στάση της Κυβέρνησης και “το  απαράδεκτο γεγονός ότι μια τέτοια Δομή σχεδιάσθηκε εν κρυπτώ, ερήμην της Κοινωνίας στην  οποία θα εγκατασταθεί, ότι ακολουθήθηκαν ύποπτες μεθοδεύσεις για να βρεθεί τόσο η Κοινωνία,  όσο και η Δημοτική Αρχή μπροστά σε τετελεσμένα.

Μάλιστα, δε δίστασε να καταγγείλει το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το ζήτημα της Δομής Φιλοξενίας με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης, “έδωσε τη δυνατότητα σε ακραίους  και λαϊκιστές, χρησιμοποιώντας την παραπληροφόρηση, την κινδυνολογία και την πολιτική συκοφαντία, να δημιουργούν σύγχυση, φόβο και ανησυχία στην Κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να καλλιεργούν εχθρότητες και να στοχοποιούν ανθρώπους με μοναδικό σκοπό την  εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων”.

Προσδιορίζοντας το στίγμα της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε όσους εκπροσωπούν τα παραπάνω φαινόμενα του παρελθόντος, που η Κοινωνία τα έχει πλέον ξεπεράσει, ο κ. Ζούτσος υπογράμμισε:
Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτή η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στη  Κοινωνία ενωτικά, και όχι διχαστικά. Να σταθεί δίπλα στην Κοινωνία όχι με κραυγές, αλλά με την ήρεμη φωνή της λογικής, τη σύνεσης, της ανθρωπιάς και  της  ευθύνης”.

Αναφερόμενος στην ίδια τη Δομή διευκρίνισεότι “από την επίσημη πλέον πληροφόρηση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια Δομή Φιλοξενίας 40 Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφυγόπουλων, και όχι    HOTSPOTS σε όλο το Δήμο, όπως  κάποιοι ψευδώς  και ανεύθυνα διαδίδουν”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Δεν μας επιτρέπεται να συγχέουμε τη φιλοξενία ανήλικων ασυνόδευτων  παιδιών, που προέρχονται από περιοχές που μαστίζονται από πόλεμο, εξαθλίωση ή καταπίεση και  έχουν χάσει ή χωριστεί από τις οικογένειές τους με τις χαοτικές δομές και τους ανεξέλεγκτους  καταυλισμούς, όπως είναι τα HOTSPOTS”

Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής

1ον: Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση τόσο από το Υπουργείο όσο και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.)  ως  αρμόδιου φορέα διαχείρισης της Δομής, σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου όλοι οι φορείς της πόλης και οι κάτοικοι μαζί με τη Δημοτική Αρχή, θα θέσουν  τα ερωτήματά τους σχετικά με τη λειτουργία της Δομής, αλλά και τις διασφαλίσεις, που  παρέχονται τόσο για τη σωστή λειτουργία της, όσο και για την αποφυγή ενόχλησης της κοινωνίας.

(Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος έθεσε ως προϋπόθεση τη φιλοξενία παιδιών με ομοιογενή σύνθεση ως προς την Εθνικότητα και το Θρήσκευμα, ώστε να είναι πιο ομαλή η σταδιακή  ενσωμάτωσή τους στη λειτουργία της  Δομής).

2ον: Ο  Δήμος, αν και δεν είναι αρμόδιος για την αδειοδότηση αυτών των Δομών, θα προβεί σε  πλήρη έλεγχο των προδιαγραφών των κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε να καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών, καθώς και της μη επιβάρυνσης της γύρω περιοχής. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι “Σε περίπτωση, που οι προδιαγραφές  δεν πληρούνται, ο Δήμος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να ματαιώσει ή να αναστείλει  τη  λειτουργία της Δομής”.

3ον: Εφ΄ όσον λειτουργήσει η εν λόγω Δομή, ο Δήμος να είναι ο πρώτος φορέας που θα  ενημερώνεται υποχρεωτικά για την πορεία της λειτουργίας της, και ιδιαίτερα σε περίπτωση, που θα ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

4ον)  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία HOT SPOTS όχι  μόνο  στο  Δήμο  μας αλλά και οπουδήποτε  αλλού.

Η πρότασή να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή αποτελούμενη από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων με αρμοδιότητα να παρακολουθεί, να ελέγχει, να ενημερώνει και να προτείνει σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το ότι εγκρίθηκε, η Επιτροπή δε μπόρεσε να συγκροτηθεί λόγω άρνησης συμμετοχής σε αυτήν των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Μερτύρη, Σμυρλιάδη και Γαβρά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ