ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Αλληλεγγυη και Πολιτισμος με αφορμη την Παγκοσμια Ημερα για την Εξαλειψη της φτωχειας

Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια, τη χαρά, τη ζωή και την αλληλεγγύη, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, μέσα από το διήμερο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Η συγκινητική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας συνέβαλε στην επίτευξη του στόχου της πρώτης ημέρας του διημέρου, που ήταν η συγκέντρωση φαρμάκων  και τροφίμων για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Παλλήνης – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό φαρμακείο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, δημιουργήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βήμα – βήμα, προκειμένου να στηρίξει τους συνδημότες μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με ανάταση ψυχής και πολιτισμού, που προσέφερε η Μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, με την συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και τις μελωδίες των καταξιωμένων μουσικών της, που τραγούδησαν οι:  Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καλλιόπη Βέττα, Ηλίας Ζούτσος, Βασίλης Λέκκας,Γιώτα Νέγκα, η Μπέττυ Χαρλαύτη και η νεανική Χορωδία "Εμπνευσις". Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, συγκίνησε και ταξίδεψε το κοινό.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που σε πείσμα των καιρών πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αλλά και οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της σχολικής χρονιάς 2013-2014, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τον προσωπικό τους χρόνο σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Την επόμενη ημέρα,Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στο χώρο στάθμευσης του  Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης), με το Ολοήμερο Χαριστικό - Ανταλλακτικό Παζάρι. Ανταλλάχτηκαν  και χαρίστηκαν δεκάδες είδη ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, cd, είδη οικιακής χρήσης, όλα τους σε άριστη κατάσταση, αντικείμενα που είχαν συγκεντρωθεί από την προσφορά κατοίκων του Δήμου Παλλήνης στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Ευχαρίστησε  ιδιαίτερα του εθελοντές του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  που με αυταπάρνηση ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμα συνεισφοράς για την ολοκλήρωση όλων των δράσεων διημέρου.

Επίσης, ευχαρίστησε τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης που μέσα από την ζωγραφική τους έδωσαν την δική τους οπτική στην παιδική φτώχεια ενώ τα έργα τους εκτέθηκαν στο φουαγιέ του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, την ημέρα της μεγάλης Συναυλίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ