ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Προσκληση για τη συλλογη ανακυκλωσιμων υλικων στο πλαισιο δρασεων για την ανακυκλωση

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί εταιρείες συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, που συνεργάζονται με το εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης - ΕΕΑΑ, και ενδιαφέρονται να αναλάβουν, από τον Οκτώβριο του 2018 και για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, την τοποθέτηση κάδων και τη συλλογή τριών υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο,) σε:

  • 16 δημοτικά σχολεία και 21 Νηπιαγωγεία του Δήμου στο πλαίσιο του σχολικού μαραθώνιου ανακύκλωσης

  • 8 βρεφονηπιακούς σταθμούς και 10 δημοτικά καταστήματα, στο πλαίσιο δράσεων για την ανακύκλωση,

Η συλλογή των υλικών εντός του σχολείου προτείνεται ως εξής:

  • Το χαρτί (κυρίως έντυπο) να συγκεντρώνεται σε χάρτινους κάδους με σακούλα, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εντός των αιθουσών διδασκαλίας.

  • Το αλουμίνιο (κουτιά) και το πλαστικό (κυρίως μπουκάλια) να συγκεντρώνονται ξεχωριστά σε χάρτινους κάδους με σακούλα που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους του σχολείου, 2 περίπου ανά είδος και ανά σχολείο.

  • Όταν οι σακούλες γεμίσουν (ενδεικτικά 5-10 σακούλες), θα αποθηκεύονται εντός του σχολείου και θα ειδοποιείται η εταιρεία για τη συλλογή.

Η συλλογή των υλικών εντός των βρεφονηπιακών σταθμών και των δημοτικών κτηρίων προτείνεται ως εξής:

  • Το χαρτί (κυρίως έντυπο) να συγκεντρώνεται σε χάρτινους κάδους με σακούλα, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εντός των αιθουσών διδασκαλίας των νηπίων.

  • Το αλουμίνιο (κουτιά) και το πλαστικό (κυρίως μπουκάλια) να συγκεντρώνονται ξεχωριστά σε χάρτινους κάδους με σακούλα που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους του παιδικού σταθμού και του δημοτικού καταστήματος, 2 περίπου ανά είδος και ανά κτήριο

  • Όταν οι σακούλες γεμίσουν (ενδεικτικά 5-10 σακούλες), θα αποθηκεύονται εντός του κτηρίου και θα ειδοποιείται η εταιρεία για τη συλλογή.

Ο σχολικός μαραθώνιος και οι γενικότερες δράσεις ανακύκλωσης, έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων . Στις δράσεις ανακύκλωσης θα υπάρχει παράλληλα ξεχωριστή συλλογή και άλλων υλικών όπως, μπαταρίες, τηγανέλαιο και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω email στο grammateia@0156.syzefxis.gov.gr έως τη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης

Αθανάσιος Ζούτσος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ