Δημος Παλληνης: Υπηρεσιες υποστηριξης και αντιμετωπισης του αγχους των εξετασεων

Ο Δήμος Παλλήνης ευαισθητοποιημένος σε θέματα που απασχολούν τους Δημότες, εμπλουτίζει συνεχώς τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους.

Γονείς και μαθητές εκφράζουν την ανάγκη υποστήριξης και αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης θα δημιουργήσει ομάδες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ενόψει των εξετάσεων, προκειμένου να τους ενισχύσουν ψυχολογικά και συναισθηματικά για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν το άγχος τους και οι προσπάθειές τους να είναι περισσότερο αποτελεσματικές.

Ο Δήμος Παλλήνης με τον τρόπο αυτό εκφράζει έμπρακτα την συμπαράσταση και συμμετοχή του στην προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Το παραπάνω πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά, για πρώτη φορά φέτος, για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Οι γονείς χρειάζεται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου 2018. Οι ημερομηνίες των συναντήσεων θα καθοριστούν σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί προέκταση και διεύρυνση των υποστηρικτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται ήδη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

2106033160 Γραμματεία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κ. Α. Βαμβακίτου

2100080405 Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Ε. Κωνσταντίνου

2132031614 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας, κ. Δ. Μπαξεβάνης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ