«Σχολεια εν δρασει»... στο Δημο Παλληνης!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Παλλήνης  για τη συμμετοχή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που στήριξαν τους δύο μαθητικούς διαγωνισμούς για την ανακύκλωση, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν τόσο στην  διοργάνωση των διαγωνισμών όσο και της εκδήλωσης.

Η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής, συντονίστρια του προγράμματος και της εκδήλωσης κα Πόπη Ζινέλη παρουσίασε την εφαρμογή του προγράμματος και τα ποσοτικά - ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν από την εφαρμογή του. Εκθείασε την συμμετοχή των γονέων και των εθελοντών εκπαιδευτικών στην επίπονη υλοποίηση του με τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών, εντυπωσιακού αριθμού ρευμάτων ανακύκλωσης και εκτεταμένης χρονικής περιόδου.

Για τον 2ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, και τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης junior βραβεύτηκαν 16 Δημοτικά Σχολεία και 19 Νηπιαγωγεία αντίστοιχα, για τα  έξι υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές) που συγκέντρωσαν προς ανακύκλωση στο σχολείο, ενώ παράλληλα δέχτηκαν και δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας followgreen. Τα 4.800 παιδιά και οι 250 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατάφεραν σε διάστημα 7 μηνών να συλλέξουν προς ανακύκλωση !!!!!!

  • 15.147κιλά χαρτί (από έντυπο, βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες & μικρά χαρτοκιβώτια)

  • 466 κιλά αλουμίνιο (κουτιά αναψυκτικών)

  • 4.442 κιλά πλαστικό (καπάκια, μπουκάλια PET και λοιπά)

  • 379 κιλά μπαταρίες

  • 397 κιλά τηγανέλαιο (τοποθετημένο σε πλαστικά μπουκάλια του 1,5 lt)

  • 4.201 κιλά Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές

Για τις δράσεις ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ηλεκτρικών συσκευών, τηγανελαίου και μπαταριών πήραν έπαινο συμμετοχής τα 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στην εκδήλωση βράβευσης την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια δεξιότητας ειδικά σχεδιασμένα στο θέμα της ανακύκλωσης, μαθαίνοντας πως να ανακυκλώνουν σωστά στους μπλε κάδους,  σε κλίμα ευφορίας και χαράς στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης. Στη συνέχεια  διασκέδασαν μέσα από τη μουσική της Ανακύκλωσης με τη χρήση αυτοσχέδιων οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την έκθεση με τις φωτογραφίες από τις περιβαλλοντικές δράσεις των μαθητών στην σχολική χρονιά που διανύουμε.

 Τα βραβεία του 2ου Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης με σειρά κατάταξης είναι:

4ο ΔΣ Παλλήνης, 3ο ΔΣ Παλλήνης, 7ο ΔΣ Παλλήνης, 2ο ΔΣ Παλλήνης, 6ο ΔΣ Παλλήνης,  3ο ΔΣ Γέρακα, 5ο ΔΣ Παλλήνης,  ΔΣ Ανθούσας

Τα βραβεία του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης junior με σειρά κατάταξης είναι:

6ο ΝΓ Παλλήνης, 4ο ΝΓ Παλλήνης, 5ο ΝΓ Γέρακα, 9ο ΝΓ Γέρακα, 3ο ΝΓ Γέρακα, 9ο ΝΓ Παλλήνης, 7ο ΝΓ Παλλήνης, 2ο ΝΓ Γέρακα

Στην βράβευση, το «καλωσόρισμα» έκανε η χορωδία του 4ου ΔΣ Γέρακα, όπου μας εντυπωσίασε με το τραγούδι "Ανακύκλωση", σε στίχους κ μουσική του Σπύρου Λάμπρου που το ερμήνευσαν τραγουδώντας αλλά και «παίζοντας» υπό την διεύθυνση της μουσικού τους κας Φένιας Μιχαηλίδη. Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής κα Βάσω Ξυθάλη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής κος Στέφανος Καπέλλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, μέλη του Περιφερειακού και του Δημοτικού συμβουλίου και το σύνολο της σχολικής κοινότητας (Δ/ντες Σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σύλλογοι γονέων).

Στα συμμετέχοντα σχολεία δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής και δώρα (ξύλινες εκτυπωμένες θήκες για την φωτογραφία του σχολείου και του κάθε τμήματος, βιντεοπροβολείς πλαστικοποιητές, ανασκευασμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τους χορηγούς της εκδήλωσης κα Αγγελική Ανδριοπούλου  εκ μέρους της ARCANIA BETA PROPERTIES AKE/EMPORIUM PLAZA, κο Δημήτριο Παπασωτηρίου εκ μέρους της ΕΕΑΑ, κο Θεόδωρο Βασιλείου εκ μέρους της ALVACO, κο Κώστα Σκουμπoύρη εκ μέρους της free-Recycle και τον κο Γιώργο Μακρίδη εκ μέρους της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ. Το ελαφρύ γεύμα στο τέλος της εκδήλωσης το προσέφεραν η PIZZA SONIC και η Βίκος.

Στην έξοδο από την αίθουσα όλους τους περίμενε επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα ανακύκλωσης γιατί η προσπάθεια συνεχίζεται στο σπίτι αλλά και στο σχολείο μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Τα αποτελέσματα του 2ου Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης και του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης junior  είναι διαθέσιμα εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ