ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Οι ενεργειες του Δημου Παλληνης εως σημερα, για την κατασκευη σταθμου προαστιακου/Μετρο στο Γερακα

Το ζήτημα του κατασκευής σταθμού ΜΕΤΡΟ/Προαστιακού, επί της οδού Γέρακα και Περικλέους στην Δ.Ε Γέρακα, όπου υπάρχει και απαλλοτριωμένος χώρος στάθμευσης οχημάτων έκτασης 10 στρεμμάτων, έχει απασχολήσει επανειλλημένως το Δήμο Παλλήνης ο οποίος έχει θέσει υπόψη των αρμοδίων φορέων και του Υπουργείου την αναγκαιότητα κατασκευής του.

Με μια σειρά εγγράφων απευθύνθηκε κατ΄ αρχήν προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΣΤΑΣΥ, οι οποίες αφενός ενέκριναν την αναγκαιότητα κατασκευής του σταθμού στο συγκεκριμένο σημείο και αφ ετέρου, απάντησαν θετικά σε μια τέτοια προοπτική με τα αρ. Πρωτ. 24312/22-7-2016 και αρ. Πρωτ. 39314/29-11-2016 έγγραφά τους. 

Επίσης με το αρ.πρωτ 7086/2-11-2017 έγγραφο του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επισήμανε την αναγκαιότητα της κατασκευής σταθμού Προαστιακού στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και ένα ακόμα σημαντικό θέμα, αυτό της κατασκευής έργων σύνδεσης της Αττικής οδού με την Ραφήνας – Υμηττού στην κατεύθυνση από το Αεροδρόμιο προς Ραφήνα και αντίστροφα.

Το έγγραφο αυτό, (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ) αφού περιέγραφε με ακρίβεια την υφιστάμενη κατάσταση, θέτοντας υπόψη ταυτόχρονα τα ισχύοντα πληθυσμιακά και συγκοινωνιολογικά δεδομένα, κατέληγε:

Θεωρώντας ότι είναι ένα ώριμο αίτημα με αμοιβαίο όφελος, αφού η κατασκευή του εν λόγω σταθμού στο Γέρακα θα εξυπηρετήσει υφιστάμενες, πιεστικές και πραγματικές ανάγκες μετακίνησης με προφανή υψηλή εμπορικότητα, αιτούμαστε την εξέταση και ικανοποίηση του αιτήματος μας και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ