ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Κοινωφελης Επιχειρηση Δημου Παλληνης: "Χριστουγεννα στην πολη" 22-25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ - ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ" 22-25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017              

Φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης δημιούργησαν τρείς  «εστίες» χαράς και ξεφαντώματος για μικρούς και  μεγάλους  με στόχο  τον πιο  φαντασμαγορικό εορτασμό  των Χριστουγέννων. «Το Χριστουγεννιάτικο χωριό» στην πλατεία Μακεδονίας στο Γέρακα, το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» στην πλατεία Ελευθερίας στη Παλλήνη και τα «Χριστουγεννιάτικα δρώμενα» στην πλατεία Ανθούσας  περιμένουν όλους εμας για μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις  11:00  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας όπου τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησαν θεατρική παράσταση, πήραν μέρος σε διαγωνισμούς, ενώ στο τέλος είχαν τη χαρά να δεχθούν επίσκεψη από τον  Άγιο-Βασίλη ο οποίος μοίρασε σοκολάτες και γλυκά από ζαχαροπλαστεία της περιοχής μας.

Δυστυχώς, το απόγευμα ο καιρός ανέτρεψε  τα σχέδια μας για το καθιερωμένο  άναμμα του δέντρου στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό» με αποτέλεσμα  οι περισσότερες δράσεις να μεταφερθούν για την επομένη.

Έτσι, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, το χριστουγεννιατικό χωριό με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο «φόρεσε» τα γιορτινά του μετατρέποντας την πλατεία σε  ένα πολυχώρο ανεμελιάς και ψυχαγωγίας. Φουσκωτά κάστρα, carousel,  παγοδρόμιο και μια εντυπωσιακή πίστα με winter games ενθουσίασαν το κοινό.

Παράλληλα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση  με θέμα την υιοθεσία  αδέσποτων από το Σύλλογο  Δικαιοσύνη για τα Αδέσποτα Γέρακας-Παλλήνη-Ανθούσα, ο οποίος διαθέτει και το δικό του σπιτάκι  στο «χωριό», με σκόπο την ευαισθητοποίηση & ενημέρωση  των πολιτών καθώς και τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τους τετράποδους φίλους μας.Το απόγευμα τα παιδικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων έψαλλαν κάλαντα ενώ τα τμήματα των ενηλίκων παρέσυραν το κοινό σε ένα χορευτικό ταξίδι ανά την Ελλάδα στήνοντας ένα αυθόρμητο γλέντι στη μέση του Χριστουγεννιάτικου χωριού.

Τις μέρες που ακολούθησαν η πλατεία κατακλύστηκε από κόσμο  και κυρίως από μικρά παιδιά τα οποία έτρεχαν από  δραστηριότητα σε δραστηριότητα, απολάμβαναν face painting στο ατελιέ των ξωτικών, εκμυστηρεύονταν τις επιθυμίες τους στο σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη και εκστασιάζονταν με το πρωτότυπο Bubble Show  το οποίο απέκτησε φανατικούς θαυμαστές  όλων των ηλικιών.       

Πέρα όμως από  διασκέδαση, Χριστούγεννα σημαίνει προσφορά, αγάπη και φυσικά αλληλεγγύη. Για το λόγο αυτό, υπάρχει ένα «ξεχωριστό» σπιτάκι  στο χωριό μας, το σπιτάκι της αγάπης, όπου ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα αλλά και παιχνίδια για τους συμπολίτες μας που έχουν αγάγκη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ